Despre blog

Despre blog

Sunt Paula Veselovschi. Latin lover, adică om îndrăgostit de America Latină. Călătoresc, studiez, mă învârt pe aici. Până acum am pus piciorul în Mexic, Argentina, Columbia, Uruguay, Brazilia, Chile, Bolivia, Paraguay (două ore), Cuba, Perú și Ecuador. Lista e deschisă.

Cea mai lungă călătorie a fost de nouă luni. Cea mai scurtă, nu știu, uneori nu au o durată precisă. Experimentez cu diferite sensuri ale lui “a călători”. Momentan locuiesc în Bogotá, și încă nu mi-e clar dacă asta înseamnă slow travel sau no travel.

Îmi plac călătoriile făcute cu pasiune, călătoriile spontane, călătoriile gândite, călătoriile cu barca, călătoriile cu ochii închiși, călătoriile în locuri în care am mai fost, călătoriile creative, călătoriile cu necunoscuții. Și călătoriile lungi cu autobuzul, chiar dacă ajung să mă plictisesc.

Și blogul?

Ceci n’est pas un travel blog.

Serios acum, am încercat la un moment dat să cochetez cu ideea unui blog de călătorii clasic (știți voi – X motive pentru care ar trebui să călătorești în Y, 7 destinații de neratat din Z, Ce trebuie să știi înainte să pui piciorul în W). Mă plictisesc.

Scriu și din astea, dar Latinoamericando e în primul rând spațiul meu. Parcursul meu. Privirea mea. America Latină ca stare de spirit. America Latină ca experiență de viață.

Blogul Latinoamericando e structurat în patru categorii. Împreună fac un Ghid De visat Geografii Aleatorii.

  • În secțiunea Ghid vei găsi chiar asta – blogul de călătorii clasic, sfaturi practice, sugestii, informații. Mai ales despre Columbia, despre care pot furniza informații actualizate și la fața locului.
  • De visat – pentru că personal, înainte să plec la drum, îmi hrănesc visele din poveștile altora, din istorii vii, senzații, emoții, priviri, nu din recomandări de hoteluri cu piscină. Poate ești și tu ca mine.
  • Geografii – adună postările anterioare, grupate pe țări.
  • Aleatorii sunt toate lucrurile care nu încap în secțiunile de mai sus, dar simt nevoia să le pun pe blog.

Lectură plăcută!

PS. Latinoamericando.ro nu e primul sau singurul blog / site la care am scris.

Mă poți contacta la paula [at] latinoamericando [punct] ro