close

Despre mine

Sunt Paula Veselovschi, și sunt îndrăgostită de mango dulce, de papagalii Ara, de lumina de la tropice. Și, evident, de America Latină, unde lucrez, călătoresc, și mă învârt din 2012 încoace. Până acum am pus piciorul în Mexic, Argentina, Columbia, Uruguay, Brazilia, Chile, Bolivia, Paraguay (două ore), Cuba, Perú și Ecuador. Lista e deschisă. 🙂

Cea mai lungă călătorie a fost de nouă luni. Cea mai scurtă, nu știu, uneori nu au o durată precisă. Experimentez cu diferite sensuri ale lui “a călători”. Momentan locuiesc în Bogotá de aproape doi ani, și încă nu mi-e clar dacă asta înseamnă slow travel sau no travel.

Îmi plac călătoriile făcute cu pasiune, călătoriile spontane, călătoriile gândite, călătoriile cu barca, călătoriile cu ochii închiși, călătoriile în locuri în care am mai fost, călătoriile creative, călătoriile cu necunoscuții. Și călătoriile lungi cu autobuzul, chiar dacă ajung să mă plictisesc.

N-am câștigat la loteria părinților milionari, n-am bani pentru toate excursiile pe care mi le doresc, n-am rezolvat toate ecuațiile din viața mea. Dar asta nu e o scuză să nu-mi urmez intuiția și pasiunea, lucruri fără de care nu îmi dau seama ce sens ar avea orice altceva. Sunt un fel de nomadă cu jumătate de normă – mă mut dintr-un loc în altul, lucrez și economisesc. N-am ajuns location independent, dar lucrez la asta.

Mă interesează contactul cu alte lumi, învățarea, creativitatea și ce se naște când încerci să le amesteci.

Citesc mult, nu știu să înot dar aș vrea să știu, dansez salsa cubaneză, fac drumeții prin Anzi.

De ce scriu? Scriu ca să țin minte, scriu ca să uit, scriu ca să-mi clarific ideile, scriu pentru că o călătorie nescrisă e o jumătate de experiență. Scriu pentru că fotografiile nu ajung.

Pentru că scrisul e modul meu de a iubi America Latină.

Pe Latinoamericando.ro vei găsi povestiri, impresii, notițe, sfaturi. În ordine aleatorie. Mai vechi sau mai noi. Scrise cu drag.

PS. Latinoamericando.ro nu e primul sau singurul blog / site la care scriu. Mai jos găsești o listă cu textele pe care le-am publicat:

Mă poți contacta la paula [at] latinoamericando [punct] ro