Despre blog

Despre blog

Sunt Paula Veselovschi. Latin lover, adică om îndrăgostit de America Latină. Din 2012 lucrez, călătoresc, studiez, mă învârt pe aici. Până acum am pus piciorul în Mexic, Argentina, Columbia, Uruguay, Brazilia, Chile, Bolivia, Paraguay (două ore), Cuba, Perú și Ecuador. Lista e deschisă. 🙂

Cea mai lungă călătorie a fost de nouă luni. Cea mai scurtă, nu știu, uneori nu au o durată precisă. Experimentez cu diferite sensuri ale lui “a călători”. Momentan locuiesc în Bogotá, și încă nu mi-e clar dacă asta înseamnă slow travel sau no travel.

Îmi plac călătoriile făcute cu pasiune, călătoriile spontane, călătoriile gândite, călătoriile cu barca, călătoriile cu ochii închiși, călătoriile în locuri în care am mai fost, călătoriile creative, călătoriile cu necunoscuții. Și călătoriile lungi cu autobuzul, chiar dacă ajung să mă plictisesc.

De ce scriu? Scriu ca să țin minte, scriu ca să uit, scriu ca să-mi clarific ideile, scriu pentru că o călătorie nescrisă e o jumătate de experiență. Scriu pentru că fotografiile nu ajung.

Blogul Latinoamericando e structurat în patru categorii. Împreună fac un Ghid De visat Geografii Aleatorii.

  • În secțiunea Ghid vei găsi chiar asta – sfaturi practice, sugestii, informații. Mai ales despre Columbia, despre care pot furniza informații actualizate și la fața locului.
  • De visat – sunt note subiective, mai lungi sau mai scurte. Pentru că personal, înainte să plec la drum, îmi hrănesc visele din poveștile altora, din istorii vii, nu din recomandări de hoteluri cu piscină. Poate și tu.
  • Geografii – adună postările anterioare, grupate pe țări. Mie-mi folosește, când citesc alte bloguri.
  • Aleatorii sunt toate lucrurile care nu încap în secțiunile de mai sus, dar simt nevoia să le pun pe blog.

PS. Latinoamericando.ro nu e primul sau singurul blog / site la care am scris.

Mă poți contacta la paula [at] latinoamericando [punct] ro