close
Columbia

5 Povești – Live blogging din Antioquia

Decembrie e vreme de restanțe. Restanțe cu blogul și restanțe cu Columbia.

De exemplu, după mai bine de doi ani petrecuți aici, nu cunosc aproape deloc Antioquia. E un departament a cărui capitală e Medellin, al doilea oraș al țării ca dimensiuni și „țara” lui Pablo Escobar (nume de tristă amintire, dacă aveți drum pe aici evitați). Fusesem un week-end în august 2015, într-un „city break”, după care nimic. Ața mă trăgea prin alte regiuni ale Columbiei, mai puțin escobariene și mai mult marqueziene, ca să zic așa.

Dar cum restanțele se rezolvă ele cumva, iată-mă-s pentru două săptămâni cu planul de a cunoaște numai și numai Antioquia. Nu toată, că și ea e mare. Câteva zile în Medellin, și plec la țară. Voi ajunge prin sudul departamentului, unde se cultivă cafea, și restul rămâne pentru data viitoare.

Iar ca să-mi spăl absența relativă de pe blog, o să fac un picuț de live-blogging. Mă rog, aproape-live, cum îmi permite internetul. Mi-am propus să găsesc  5 povești (dacă găsesc mai multe, bag un bonus, dar 5, zic eu, e un număr rezonabil pentru 12 zile) despre Antioquia, și să le povestesc aici . Despre ce? N-am idee. Numai despre Pablo Escobar nu.

 

Tags : AntioquiaColumbialive blogging
Paula

The author Paula

După nouă luni de călătorie cu rucsacul în America de Sud în 2012, am luat o decizie: aici e de mine. Simplu și fără regrete. Sunt în Columbia de doi ani, călătoresc cât mă lasă viața, învăț dansuri cubaneze, și visez la Amazonia.

Leave a Response